hotellfastigheter.se: Hotellfastighet i Göteborg

Hotellfastighet i Göteborg

 

Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad, belägen vid Sveriges västra kust. Storgöteborg har en befolkning beräknad till 980 000 och är Nordens femte största stad. Storgöteborg utgörs av tätorten och de omkringliggande kommunerna. Staden är mest känd för sin stora hamnport där Sveriges största fiskenäring bedrivs. Staden har även länge associerats med nöje och kultur. Här finns några av landets största event och etablissemang, så som Liseberg, Way out West och Skandinavium. Genom staden slingrar sig kullerstensgator med butiker och mysiga caféer.

 

Göteborgs Näringsliv

Göteborg har Nordens största hamn och är Sveriges viktigaste hamnstad. Här sker en stor del av landets export och import, och staden har därför stor betydelse för landets ekonomi. Känt för Göteborg är även några av de stora industierna som är etablerade här. Dessa är bland annat Volvo och aktiebolaget SKF. Andra stora teknikföretag har sina huvudkontor i staden. Fiksenäring har stor betydelse för staden. Fiskaktionen i hamnen är den största i Sverige och hit kommer fisk från hela landet.

 

Värt att besöka

Nöjesparken Liseberg

Skandinavium

Sjöfartsmuséet

Skärgården

 

Nöje och evenemang

Utbudet av kultur och nöje är stort i Göteborg. För att öka turismen gjordes Göteborg om till en Evenemangsstad under 1990-talet. Nöjesparken Liseberg lockar tusentals besökare varje år, i alla möjliga åldrar. Det finns ett flertal olika muséer och många event som arrangeras årligen. Varje sommar inträffar den stora musikfestivalen Way Out West med artister från hela världen som uppträder.

 

Göteborgs Geografi

Vid den svenska väskusten är Göteborg beläget. Landskapet är framförallt karaktäriserat av stora bergåsar och dalgångar med älvar eller åar som flyter igenom. Bergen är ofta kala och syns främst i kustlandskapen. Mitt i staden löper Göta älv som mynnar ut i Kattegatt. Föruotm de vattendrag som omger Göteborg är en stor del av staden utsmyckad med grönområden, häribland Hagaparken och Kungsparken. Utanför staden utgörs landskapet av massa småöar som tillsammans bildar Skärgården. Då staden är belägen vid havet är klimatet milt och det förekommer en stor mängd nederbörd.

 

Länkar om Göteborg

Om Göteborg på Wikipedia

Karta över Göteborg

Göteborg Turist Guide

Nöjesparken Liseberg

Facebook-sida för kontorslokaler i Göteborg

Facebook-sida för butikslokaler i Göteborg

En hotellfastighet är en inrättning eller annan fastighet där rum för övernattning kan hyras. En hotellfastighet skiljer sig från ett vandrarhem i form av att man hyr rum och inte enstaka sängar. Under sökandet av en lämplig fastighet för sitt hotell är det viktigt att ha i åtanke hur stor fastigheten ska vara och hur många rum och gäster som ska få plats. Andra utrymmen måste också finnas i fastigheten, så som kontor, restaurang, städskrubb etc.

Kom ihåg att standarden på fastigheten kan spela roll eftersom det kan påverka prisläget på hotellet och de olika valmöjlighetena som finns tillgängliga, tex badanläggning, pub och tv. Påbörja din sökning av en hotellfastighet- klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Stockholm Malmö »